Drie keer meer redenen om naar Batimat te gaan

woensdag, 30 oktober 2013 14:53

Batimat wordt voortaan een 3-in-1-beurs. Samen met Interclima+Elec en Idéo Bain is de bouwbeurs op weg om het grootste internationale bouwevent te worden. Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken, wordt meteen van datum en plaats verandert. Van 4 tot 8 november 2013 kunnen architecten, studiebureaus en opdrachtgevers alle nieuwigheden uit de bouw en architectuur ontdekken én talloze conferenties bijwonen in het Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte. Je kan er eveneens indrukwekkende architecturale werken in het echt komen bewonderen via het project ‘Grand Paris’. Redenen genoeg dus om eens langs te komen.

Drie toonaangevende bouwbeurzen

Batimat, Interclima+Elec en Ideo Bain slaan de handen voor het eerst in elkaar. Samen creëren ze een uniek event in het Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte. Je vindt er alles op gebied van bouwen en architectuur. Alle beroepen, sectoren, technieken en oplossingen zijn er vertegenwoordigd en vormen er een groots, internationaal bouw- en architectuurevenement. Er worden meer dan 3.000 exposanten en 400.000 professionele bezoekers verwacht, waarvan 20% buitenlandse bezoekers en 1/3 opinievormers of opdrachtgevers. Voor de eerste keer krijgen bouwprofessionals, dankzij de drie gezamenlijk gehouden beurzen, een volledig overzicht van de sector. Met alle soorten vakmanschap, innovaties, oplossingen en materialen onder hetzelfde dak. Parijs wordt zo gedurende een week de wereldhoofdstad van de bouw en architectuur.

Thematiek en innovatie

Vier actuele hoofdthema’s vormden de rode draad in dit vernieuwde concept: energieprestatie & BBC-norm (gebouwen met een laag energieverbruik), toegankelijkheid & gebruiksgemak, stad van de toekomst & architectuur (met Londen als eregast) en het technologische aspect van de bouw (nieuwe numerieke instrumenten, informatietechnologie). De nadruk ligt zeer sterk op innovaties. Meer dan 2.000 nieuwe producten worden voorgesteld. En de ‘Concours de l’Innovation’, de innovatiewedstrijd van Batimat, werd volledig aangepast om aan de drie beurzen tegemoet te komen. De laureaten van de Grands Prix zullen op maandagavond 4 november worden bekendgemaakt.

               

Lees 3457 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 oktober 2013 14:58

Design & Development by wlsolutions