Knauf lanceert revolutionaire isolatiesnijmachines

dinsdag, 11 april 2017 12:17

Met de nieuwe ISODRUMM en POLYSHAPE van Knauf wordt het versnijden van respectievelijk glaswol, rotswol en polystyreenplaten (EPS) een pak makkelijker. De beide ontwerpen hebben het versnijden van isolatiemateriaal zelfs op een compleet nieuwe manier herdacht. En dat is goed nieuws voor dakdekkers, gevelbezetters, droogbouwafwerkers én de bouwmaterialenhandel. 

Tonnen werkcomfort

De twee nieuwe, gepatenteerde machines Isodrumm (voor glas- en rotswol) en Polyshape (voor EPS-platen) werden helemaal opnieuw geconcipieerd vanuit de praktijk van de vakman. Beide ontwerpen werden door Knauf gepatenteerd omwille van hun revolutionaire karakter.

Isodrumm is een tonvormige cilinder uit hoogwaardig inox en aluminium voor het versnijden van minerale wol, zowel voor rollen als panelen. Om de glaswol te versnijden rolt men gewoonlijk de glaswol uit over de vloer. Dat betekent dat men in een ongemakkelijke geknielde houding moet werken, de glaswol vuil wordt en hoe dikker de isolatie, hoe meer risico er is op een onnauwkeurige versnijding. Isodrumm vertrekt vanuit een radicaal herdacht en veel ergonomischer concept. De rol wordt rechtstreeks (en staande) in de machine ingebracht en dan door de Tiger Blade op de vastgestelde afstand versneden. Altijd accuraat, en de gebruiker bespaart een pak tijd en plaats. Omdat de snede steeds correct wordt aangebracht, zal ook het rendement van de beter aansluitende isolatie zelf stijgen. Ook glas- en rotswolpanelen kunnen via de andere kant in de machine versneden worden.

 

Lees het volledige artikel in editie 49 van Paint, Stuc & Covering News >>

 

Lees 1859 keer

Design & Development by wlsolutions