Domotex keert terug naar de natuur

dinsdag, 11 april 2017 11:22

Tegels met een oppervlak dat gemaakt is van hooi en weidebloemen uit de Alpen, linoleum met doppen van cacaobonen, tapijt met een metallic-effect dankzij het gebruik van gerecycleerde visnetten, parket met ingewerkte messing en een houten vloer die bij een verhuis kan meegenomen worden. Het zijn maar enkele voorbeelden van de innovaties die op Domotex 2017 voor bewonderende blikken zorgden. De vloerbedekkingsbeurs toonde aan dat de trend naar meer natuur en duurzaamheid in huis zich onverdroten doorzet.

Persoonlijke combinaties

Eén van de meest in het oog springende conclusies na vier dagen Domotex 2017 is dat de trend naar individualiteit nog steeds sterk aanwezig is. De nadruk ligt op het mixen en matchen van meerdere kleuren, vormen en texturen om zo een reeks verschillende, gepersonaliseerde ‘looks’ voor het huis te creëren. Bij de houten vloeren valt op dat het natuurlijke aspect nog steeds heel erg in is. De zoektocht naar meer natuur in huis uit zich in meerdere vormen, waaronder vooral de ‘used look’ en de vintage stijl, compleet met knopen en barsten, terwijl ook een ruwer, bijna industrieel uitzicht aan belang lijkt te winnen. Houten vloeren komen vandaag in zoveel kleuren, vormen en formaten dat er geen grenzen meer zijn om persoonlijke combinaties te maken en nog beter in te spelen op de individuele smaak. 

Langere en bredere afmetingen van vloerelementen en – van een comeback gesproken! –visgraatpatronen zijn andere belangrijke trends. Een visgraatmotief is niet alleen ideaal voor het creëren van de illusie van ruimte in kleinere kamers, het zigzagpatroon voegt ook karakter toe aan de vloer. Het visgraatmotief maakt ook zijn opwachting in vinyl en laminaat.

 

Lees het volledige artikel in editie 49 van Paint, Stuc & Covering News >>

 

 

Lees 1774 keer Laatst aangepast op dinsdag, 11 april 2017 11:25

Design & Development by wlsolutions