Veranderende wereld bepaalt kleur van ons interieur

dinsdag, 11 april 2017 10:57

“Veranderingen in de wereld hebben een directe invloed op onze interieurkeuze en dat merk je dit jaar meer dan ooit”, vertelt kleurexperte Mieke Cops. Geïnspireerd op deze maatschappelijke tendensen creëerde ze voor verffabrikant MATHYS de kleurencollectie Trustworthy die enerzijds grijpt naar grijzige tinten die linken naar de natuur en anderzijds focust op felle kleuren die buiten de lijnen kleuren.

Groen, taupe en blauw brengen concentratie terug

"Terwijl het buiten woelt van politieke verdeeldheid, terroristische aanslagen en ongelijkheid versterkt ons vertrouwen dat we zelf een verschil kunnen maken”, stelt Mieke Cops. “Dat uit zich in ons interieur waarmee we een wereld creëren die wij graag zien.”

Wie door alle veranderingen verlangt naar rust en een "less-is-more"-mentaliteit, is gebaat bij het Serenity-keurenpalet. Het erkent de nood om het multitasken in te ruilen voor concentratie. Denk hierbij aan kleuren die linken naar de natuur en elk een grijze ondertoon hebben. Donkere tinten en pastels worden gemixt en schipperen tussen groen, taupe, greige en blauw.

"Het kleurenpalet zorgt voor de nodige kalmte en sereniteit in een wereld waar politieke manoeuvres, fake stories en strakke timings de toon bepalen. De kleuren passen bij gerecycleerde en/of natuurlijke materialen zoals hout, metaal of leer. In combinatie met felgekleurde meubels leven de grijzige muren op en krijgt de ruimte meer energie."

 

Lees het volledige artikel in editie 49 van Paint, Stuc & Covering News >>

 

Lees 1754 keer Laatst aangepast op dinsdag, 11 april 2017 11:25

Design & Development by wlsolutions