RENSON® zet eerste stappen in dameswielrennen

dinsdag, 12 januari 2016 16:31

De UCI kondigde recent in navolging van de bestaande World Tour voor mannen de nieuwe World Tour voor damesteams aan. Dit moet het vrouwenwielrennen een extra boost geven en dat kan RENSON® alleen maar toejuichen. Door het recent aangekondigde partnership met Team Giant-Alpecin zet de marktleider in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen namelijk z’n eerste stappen in het dameswielrennen.

Vanaf 2016 prijkt het Renson-logo dan ook op de uitrusting van Team Liv-Plantur, het satelliet damesteam van de Worldtour mannenploeg rond kleppers als John Degenkolb en Tom Dumoulin.

Renson en Team Giant-Alpecin kondigden recent hun partnership voor het komende wielerseizoen aan. Deze samenwerking moet de marktleider in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen helpen om de internationale groei en naambekendheid versterkt verder te zetten. Team Giant-Alpecin is immers een sterk, uitgebalanceerd team met een mix van renners uit 9 verschillende landen, die het hele jaar door kunnen meestrijden: in de klassiekers van het voorjaar, in tijdritten, maar ook in de meerdaagse rittenwedstrijden en grote rondes. Warren Barguil en Tom Dumoulin hebben in de recente Vuelta bewezen dat het team ambitie mag hebben om in de nabije toekomst het podium van een grote ronde te halen. John Degenkolb is dan weer een echte ‘Flandrien’, die sterk voor de dag komt in bijna elke klassieker, ook die van het voorjaar die als het ware in de achtertuin van de RENSON®-hoofdzetel in Waregem gereden worden.

De stap naar het vrouwenwielrennen

Met Giant-Alpecin kiest RENSON® echter voor veel meer dan het World Tour peloton. Met Lars Van Der Haar heeft het team immers één van de beste veldrijders van het ogenblik in zijn rangen en dankzij Team Liv-Plantur zet de specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen nu ook zijn eerste stappen in het vrouwenwielrennen.

“Een bewuste keuze”, licht Pieter Lecluyse (verantwoordelijke sportsponsoring RENSON® toe: “Door een verhoogde visibiliteit in het dameswielrennen hopen wij precies bij het vrouwelijke publiek onze naambekendheid nogte versterken.Een terrasoverkapping is geen technisch product maar eerder een lifestyle en design oplossing. Wij stellen dan ook vast dat de vrouw een doorslaggevende stem heeft bij de aankoop van zo’n overkapping. Bovendien bepaalt zij de look en feel van het systeem: een dak met doekzonwering of met kantelbare lamellen, de integratie van screens, glaswanden of schuifpanelen, de kleur van de verschillende profielen, …De beslissing van het UCI om ook in het dameswielrennen een World Tour circuit op te starten, stemt ons dan ook heel gelukkig. Het zal deze tak van de sport in de toekomst een extra boost geven onder andere dankzij meer aandacht op televisie en in andere media.”

Talentontwikkeling en teamwork

Team Liv-Plantur maakt, net als Team Giant-Alpecin, deel uit van eenprofessionele topsportorganisatie die werkt volgens de "Keep Challenging” aanpak. Het maakt gebruik van dezelfde normen en topsportvisie en het bouwt op dezelfde solide professionele structuur, gebaseerd op talentontwikkeling en teamwork.Het doel is om samen tot prestaties te komen die beterzijn dan het team is, een visie waar RENSON® zich als partner volledig achter schaart en waarmee Team Liv-Plantur een belangrijke speler wil worden in de wereld van het professionele dameswielrennen.

Lees 2502 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 januari 2016 16:34

Design & Development by wlsolutions