RENSON® Panovista® hoekzonwering als oplossing voor het Schüco ASS 77 schuifdeursysteem

dinsdag, 12 januari 2016 16:26

Zowel architecten als particulieren zijn steeds vaker in de ban van ‘transparante architectuur’ en een overvloed aan daglicht in huis. Logisch, want zonnewinsten leveren gratis warmte op en voldoende daglicht heeft sowieso een positief effect op de stemming en het welbevinden van bewoners.

En toch is het belangrijk om tegelijk ook controle te hebben op de hoeveelheid binnenvallend zonlicht, zowel in de winter als in de zomer. Ook voor grote glaspartijen op hoeken bestaat er voortaan gelukkig een geschikte doekzonwering.

Maximale transparantie

Het Schüco ASS 77 schuifdeursysteem valt vooral op door z’n grootte en maximale transparantie. Het onderscheidt zich op het vlak van z’n design: elegante profielen in het midden van de ramen en een discreet buitenframe dat perfect in de bouwschil geïntegreerd zit. Dat opent heel wat mogelijkheden voor design oplossingen, waaronder 90° hoeken in glas.

Gezien de steeds verder stijgende temperatuur is een degelijke zonwering een must voor grote glaspartijen als deze. Kwestie van oververhitting binnenshuis te voorkomen in de warmste periodes van het jaar. Voor 90° hoeken in glas en specifiek voor deze hoekschuifdeur, is de Panovista dan ook de ideale oplossing want er zijn geen hinderlijke aluminium profielen of kabels zichtbaar in de hoek.

Gepatenteerde technologie

Een gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de beide zijden van het systeem tegelijk af- of opgerold worden en zorgen zo voor de gewenste zonwering, zonder daarbij in te boeten aan zicht naar buiten toe. Bij de ontwikkeling van deze Panovista werd veel aandacht besteed aan het esthetische aspect en de vlotte integratie. De kast en zijgeleiders kunnen esthetisch weggewerkt worden in de gevel en zelfs de onderlat verdwijnt in de kast als de screen volledig opgerold is. Het systeem wordt geleverd met glasvezeldoeken met een zeer hoge zonweringscoëfficiënt. Profielen en doeken zijn in verscheidene kleuren beschikbaar.

De Panovista is beschikbaar met 2 types kasten, waarvan de grootste geschikt is voor hoekramen tot 6000 mm breed aan elke zijde en maximum 3400 mm hoog. Ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie, particuliere woningen als projecten. De Panovista wordt verplicht gecombineerd met een windsensor.

Lees 2340 keer Laatst aangepast op dinsdag, 12 januari 2016 16:30

Design & Development by wlsolutions