Renson partner van Team Giant-Alpecin en versterkt plannen voor internationale groei

woensdag, 30 september 2015 12:10

In het Amerikaanse Richmond, waar dit jaar de Wereldkampioenschappen wielrennen plaats vinden, kondigde het Duitse Team Giant-Alpecin met trots een langdurig partnership met het Belgische familiebedrijf Renson, trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, aan.

Internationale ontwikkeling van merk en team

“We zijn zeer tevreden met deze nieuwe deal in de wielersport. Wielrennen is en blijft een populaire sport, zowel nationaal als internationaal, die bovendien perfect aansluit bij onze missie - ‘Creating healthy spaces’,” zegt CEO Paul Renson.

Iwan Spekenbrink, stichter en CEO van Team Giant-Alpecin, geeft aan: “Ik hoef helemaal niet te vertellen hoe blij we zijn met dit partnership met Renson, een prestigieus en innovatief bedrijf met oog voor mens, milieu en maatschappij. We zijn zeer onder de indruk van de intelligente en hoogwaardige innovatieve oplossingen van de firma, die zorgen voor een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Dit sluit perfect aan bij onze “Keep Challenging” benadering, die ook gebaseerd is op continue innovaties, samenwerking en hoge kwaliteit. We zijn zeer gelukkig dat het wielrennen in het algemeen en ons team in het bijzonder passen in de internationale marketingstrategie van deze trendsetter en groeifirma. Dankzij het engagement van Renson kunnen we onze missie verderzetten, onze mogelijkheden uitbreiden en onze dromen nastreven.”

Renson, marktleider in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, zet een nieuwe stap op weg naar internationale groei. Dit familiebedrijf werd trouwens recent nog genomineerd als finalist voor ‘Onderneming van het Jaar 2015’. Naast de sterke positie in Europa, startte de firma recent ook activiteiten in Rusland, Amerika, Australië, Indië, Turkije en het Midden-Oosten. En dit jaar nam Renson ook nog de Italiaanse firma Corradi met productiefaciliteiten in Bologna (Italië) en Dallas (VS) over.

Renson is ervan overtuigd, dat dit partnership met Team Giant-Alpecin hen zal helpen om de internationale groei en naambekendheid versterkt verder te zetten. Zo telt het team renners van 9 verschillende nationaliteiten en neemt deel aan een internationale kalender van wedstrijden. Bovendien is er ook de samenwerking met de andere sponsors van het team, met name Giant, Alpecin en Sunweb. Renson was gedurende de laatste jaren al aanwezig in het wielrennen als trotse partner van het Etixx-Quick-step cycling team, maar dit contract wordt aan het einde van het jaar in onderling overleg stopgezet.

‘No speed limit on innovation’

Innovatie is de rode draad doorheen dit partnership tussen Renson en Team Giant-Alpecin. Beide ‘bedrijven’ willen zich immers differentiëren door continu te investeren in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Vandaag wordt 75 % van de groei binnen Renson gerealiseerd met producten, die de laatste 5 jaar op de markt kwamen. Dit sluit perfect aan bij de visie van Team Giant-Alpecin, dat op het vlak van de wielersport verder wil evolueren. Net als Renson op zijn domein, wil het team ook de grenzen van de technologie, de innovatie en de atletische resultaten steeds weer verleggen. Renson inspireert architecten en toekomstige bouwers, terwijl Giant-Alpecin een bron van inspiratie is voor alle fietsers en wielerfanaten wereldwijd.

Een uitgebalanceerd team en mooie vooruitzichten

Met team Giant-Alpecin heeft Renson opnieuw een sterke en ambitieuze partner gevonden, die er in elke koers steeds weer naar streeft om in de voorste gelederen mee te rijden. Team Giant-Alpecin is een sterk, uitgebalanceerd team met een mix van renners, die het hele jaar door kunnen meestrijden: in de klassiekers van het voorjaar, in tijdritten, maar ook in de meerdaagse rittenwedstrijden en grote rondes. Warren Barguil en Tom Dumoulin hebben in de recente Vuelta bewezen, dat het team ambitie mag hebben om in de nabije toekomst het podium van een grote ronde te halen. John Degenkolb is dan weer een echte traditionele ‘Flandrien’ die sterk voor de dag komt in bijna elke klassieker, ook die van het voorjaar die als het ware in de achtertuin van Renson in Waregem gereden worden.

Ook het feit dat de wielerploeg met Team Liv-Plantur en vrouwenteam aan de start brengt, was voor Renson een belangrijke reden om voor Team Giant-Alpecin te kiezen. Zo zijn de terrasoverkappingen van Renson eerder een lifestyle en design dan een technisch product, waardoor de vrouw meestal de eindbeslissing voor een aankoop neemt. Renson hoopt dan ook dat het vrouwenwielrennen zijn progressie zal voortzetten en in de toekomst ook meer aandacht zal krijgen op televisie. Bovendien zal de naam Renson ook in de winter in de kijker staan, want Team Giant-Alpecin telt met de Nederlander Lars Van Der Haar één van de beste veldrijders in zijn rangen.

Lees 1902 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 september 2015 12:20

Design & Development by wlsolutions