Ostermann: ruimte voor verdere expansie in Europa

woensdag, 30 september 2015 12:05

Zoals elk jaar kwamen ook deze zomer alle vestigingsmanagers uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Italië en Nederland bij elkaar in Bocholt (Duitsland). Dit keer vond de vergadering plaats in het nieuwe hoofdkantoor en was het voornaamste onderwerp de verdere expansie in Europa en de effecten daarvan op de organisatie als geheel en de logistiek in het bijzonder.

In de moderne vergaderruimte werden naast de omzetcijfers ook de noviteiten, ontwikkelingen en toekomstplannen besproken. Over de groepscijfers van de eerste 6 maanden van 2015 heerste tevredenheid en optimisme: alle vestigingen wisten de al ambitieuze plannen zelfs te overtreffen.

Ruimte voor verdere expansie

Door uitbreiding met een zowel Tsjechische als Zweedse buitendienst medewerker en de nieuwe spraakversies van de Online-Shop (Deens, Zweeds,Slowaaksen Pools) vergroot de kantenspecialist uit Bocholt haar werkgebied verder. Een belangrijke bijdrage aan de verdere expansie zijn de ervaringen van de verschillende vestigingen.

Vergroting van de voorraadcapaciteit

Om aan de groeiende eisen die aan de logistiek worden gesteld te kunnen voldoen, lichtte Dagmar Daxenberger de plannen toe, om de voorraadcapaciteit opnieuw te vergroten. Een nieuwe hal biedt de ruimte om het dagelijks groeiende assortiment, de snelle levertijd en de betrouwbare services ook in de toekomst te garanderen. Verwacht wordt dat de nieuwe hal eind 2016 operationeel is.

Blijven investeren in de toekomst

Alle deelnemers waren zeer tevreden met de goede ontwikkelingen in de verschillende landen. Om nog meer kennis op te doen is geinvesteerd in een Diode Laser kantenaanlijmmachine van Homag, die inmiddels in Bocholt in gebruik genomen is. Verwacht wordt zo meer kennis op te doen van deze manier van industriële meubelproductie en het onderstreept vooral de leidende positie als specialist in de nulvoeg kantentechniek. Voor elke techniek heeft Ostermann een speciaal ontwikkelde kant in het programma. 

Lees 1736 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 september 2015 12:08

Design & Development by wlsolutions